"D761. Ravinnontarpeen tunnistamisesta
Ruokaa pitäisi syödä tarpeen mukaan,mutta yleensä ainakin yksi tai 
kaksi suupalaa ja siitä omista tuntemuksistaan sitten tietää, tekikö se 
hyvää ja paljonko silloin tarvitsee ruokaa ja minkälaista ruokaa: 
tuhdimpaa, kevyempää, vitamiinirikkaampaa, perusruokamaisempaa, 
vaihtelua, eri ravintoaineita, jotakin tietyntyyppistä vai mitä.
Ruuan
 pitäisi tehdä olo ja jaksavaisuus hyviksi seuraaviksi muutamaksi 
tunniksi sellaiseen elämään kuin mitä aikoo silloin elää ja mihin taidot
 on, mikä on tervehenkistä ja kyllin viihtyisää. Jos taitoja puuttuu tai
 viihtyvyys on huono,niin sitä voi väliaikaisestipaikata tuhdimmalla 
ruualla mutta parempi olisi opetella nuo taidot ja elämäntaidot, 
elämänviisaus. Eli syödessä kuulostellaan, että jos lopetan aterian 
tähän, niinjaksanko hyvin,el'äväisesti, soivasti seuraavat tunnit? Jos 
jaksan lyhyemmän aikaa, niin mikä ruokamäärä toisi riittävän 
jaksavaisuuden, syö sitten sen verran. Jos elämänkokemus ei näytä 
menevän soivaksi, niin lisää tervehenkisyyttä, tuoreita hedelmiä tai 
vihanneksia ja eri ravintoaineita ruokaympyrän mukaan.
Sitä, mitä 
ruokaa kaipaa, kuulostellaan, vertaamalla terveeseen hyvin sujuvaan 
elämään, sen vireeseen ja meininkiin. Olenko liian valju ja voimaton 
nyt,silloin pitäisi syödä ateria. Jos söisin tuhdimmin, niin olisiko 
meininki silloin jaksavainen ja hyväntuulinen, hyvällä huomiokyvyllä ja 
täydellä ymmärryksellämukana, liikkuminen helppoa ja miellyttävää? Jos 
söisi esim. leikkelemakkaraa, niin olisiko se oikeantyyppistä ravintoa, 
entä määrä rasvan suhteen, olisiko kalamaisempi parempi tai juurespihvi,
 tarvitsevatko ne jotakin toisentyyppistä rasvaa,esim. juoksevaa, 
olisiko siinä hyvä salaatti tai raaste mukana, täydentäisikö sen 
maidolla, täysmaidolla vai rasvattomalla, kaipaako jotakin muuta, mitkä 
keitetyt vihannekset sopisivat ruuan kanssa ja miten laitettuina,entä 
puhdasta vettä."
http://parantamisesta.blogspot.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti