lauantai 10. syyskuuta 2016

Ruokaympyrä - kolme syytä jatkuvaan nälkään TÄRKEÄ!

Jos olet enemmän nälissäsi kuin mikä sinusta tuntuu oikealta, luontevalta,
etkä ole raadollinen ja aiheuta vahinkoa muille,
eikä lämmönkkasi ole suuri (esim. vieraista kulttuureista harrastuneisuuden vuoksi),
niin kokeile noudattaa ruokaympyrää kovin tarkkaan:
ei vain koko päivän ravinnonsaannin osalta vaan joka aterian.
Ja jollei se riitä, niin melkein joka haarukallisen osalta.

* * *
1. Lämmönhukka on suuri, jos on kotoisin toisesta ilmastosta ja vielä pitää seuraa lämpimämpien ilmastojen ihmisille. Lappalaisuusharrastuneisuus kai auttaisi. Kanssa jos on harrastunut jonkun lämpimämmän maan kulttuurista, niin se tekee siihen ilmastoon sopeutuneen, jolloin ei siis sovi Suomen ilmastoon vaan on lämmönhukka liian suuri ja tuo jatkuvan nälän ja teenjuonnin. Kanssa jos on lämpimämmästä ilmastosta kirjeenvaihtoheila tms, niin se ei ehkä vielä tuo väärää ilmastosopeumaa ainakaan kohtuuttomasti, mutta jos pitää seuraa heilan elämäntavalle tai sympatiseeraa hänen elinympäristönsä meininkiä ihmisineen, niin se yleensä tuo väärän ilmastosopeuman, jolloin lämmönhukka Suomessa on ihan liian suuri. Kanssa jos on itse ulkona tai viileässä mutta pitää seuraa ihmisille, joka on sisällä lämpimässä, niin se vie viileäsopeuman pois ja tuo ison lämmönhuka. Niinpä viileässä pitäisi kai miettiä lämpimässä olijaa vähän höhlänä mutta ympäristönsä vuoksi ja itseään taii sääviisaana viileään sopeutuneena. Ja tottakai seuran pitäminen itseä lihavammalle tai mallin ottaminen itseä lihavammasta liikkumisen tahdissa tms lämpötalouteen vaikuttavassa lisää lämmönhukkaa paljon, sillä lihava on kuin helteellä.

2. Raadollisuutensa hyväksyminen, että teinpä nyt ikävästi tuolle/tuon, mikä on maailmassa huono juttu elinoloille, mutta ei voi mitään, teiun vain, niin se lisää ravinnon ja lihavuuden tarvetta kai kaljamahaukon maineella olevan miehen lihavuuden määrän suuruiseksi.

3. Ja jollei syö joka aterialla tai jollei se riitä, niin lähes joka haarukallisella ruokaympyrän mukaan, niin voi jäädä jatkuva nälkä, ravinnontarve, jonkun ravintoaineen puute. (Samoin, jos aina käyttää samaa ruokakauppaa tai saman porukan ruokai syö, niin se lisää ruuantarvetta, kun eri ketjun kaupan kiehtovat tarjoukset taas pian korjaisivat ruokavalion, luulen. Samoin se, ettei aina itse laita ruokaa vaan syö joskus toisenlaisen porukan siivellä erilaista kunnon arkiruokaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti