keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Lihava vai taitava

Yleensä, jos tavoittelee mukavuuden tai taidon tasoa, johon omat taidot eivät yllä, niin tavallinen ratkaisu on syödä paljon ja lihota, niin se jotenkin pehmentää. Mutta jos taidot riittäisivät, niin voisi syödä niin kuin terveelliseltä tuntuu ja olla itselleen sopivan painoinen, itse valita eikä vain sattumien summana lihota. Mitä siis tarvitsisi osata pehmentääkseen oloaan ja olosuhteitaan:
* Satsata moneen pehmentävään ja elämisen taitotasoa nostavaan.
* Esim. mukava sohva, vaatteet, joissa on mukava olla kotona esim. verkkarit
* Monenlaisia luonnollisia virikkeitä edes ihan lyhyinä pätkinä ja mieluummin enemmänkin niin kuin kiehtovaa on: auringonpaiste, luonnon vehreys, liikkumisesta nauttiminen, erilaisiin paikkoihin kulkeminen, ympyröiden vaihto, ihmiskontaktien vaistomainen hyväätekevyys kuten vaikka moi ja hei sitten kaavamaisen keskustelun sijaan, täyden ymmärryksen käyttäminen, tunteidenmukaisuus, kivat tekemiset, jne.
* Sivistyksen perustaso jatkuvasti kunnolla itsellä esim. siksi, että lukee kirjoja uusista aiheista, niin on sen myötä helpommin samalla aaltopituudella muidenkin kanssa siitä, miten nämä ovat sivistyneitä.
* "Elä ja anna toisten elää" sekä omat ja muiden edesottamukset nähtyinä tervehenkisen elämäntavan juonteina, sen osista koostuvina, sen variaatioina, sympaattisesti. Omat ja muiden harrastukset ym samoin, tuoden vapautta kunkin olla oma itsensä.
* Ihanteita ja hyvää elämää tuovaa korkeampaa taitotasoa kuten vaikka musiikki, muttei liiaksi, ei ammatiksi vaan kuten musiikki autoradiosta tai harrastuksena, jolloin se luo positiivista meininkiä yhteisöön eikä ole kyllästymiseen asti kaluttu ja lätsähtänyt kuten siitä ammattia haaveilevalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti