"D761. Ravinnontarpeen tunnistamisesta
Ruokaa pitäisi syödä tarpeen mukaan,mutta yleensä ainakin yksi tai
kaksi suupalaa ja siitä omista tuntemuksistaan sitten tietää, tekikö se
hyvää ja paljonko silloin tarvitsee ruokaa ja minkälaista ruokaa:
tuhdimpaa, kevyempää, vitamiinirikkaampaa, perusruokamaisempaa,
vaihtelua, eri ravintoaineita, jotakin tietyntyyppistä vai mitä.
Ruuan
pitäisi tehdä olo ja jaksavaisuus hyviksi seuraaviksi muutamaksi
tunniksi sellaiseen elämään kuin mitä aikoo silloin elää ja mihin taidot
on, mikä on tervehenkistä ja kyllin viihtyisää. Jos taitoja puuttuu tai
viihtyvyys on huono,niin sitä voi väliaikaisestipaikata tuhdimmalla
ruualla mutta parempi olisi opetella nuo taidot ja elämäntaidot,
elämänviisaus. Eli syödessä kuulostellaan, että jos lopetan aterian
tähän, niinjaksanko hyvin,el'äväisesti, soivasti seuraavat tunnit? Jos
jaksan lyhyemmän aikaa, niin mikä ruokamäärä toisi riittävän
jaksavaisuuden, syö sitten sen verran. Jos elämänkokemus ei näytä
menevän soivaksi, niin lisää tervehenkisyyttä, tuoreita hedelmiä tai
vihanneksia ja eri ravintoaineita ruokaympyrän mukaan.
Sitä, mitä
ruokaa kaipaa, kuulostellaan, vertaamalla terveeseen hyvin sujuvaan
elämään, sen vireeseen ja meininkiin. Olenko liian valju ja voimaton
nyt,silloin pitäisi syödä ateria. Jos söisin tuhdimmin, niin olisiko
meininki silloin jaksavainen ja hyväntuulinen, hyvällä huomiokyvyllä ja
täydellä ymmärryksellämukana, liikkuminen helppoa ja miellyttävää? Jos
söisi esim. leikkelemakkaraa, niin olisiko se oikeantyyppistä ravintoa,
entä määrä rasvan suhteen, olisiko kalamaisempi parempi tai juurespihvi,
tarvitsevatko ne jotakin toisentyyppistä rasvaa,esim. juoksevaa,
olisiko siinä hyvä salaatti tai raaste mukana, täydentäisikö sen
maidolla, täysmaidolla vai rasvattomalla, kaipaako jotakin muuta, mitkä
keitetyt vihannekset sopisivat ruuan kanssa ja miten laitettuina,entä
puhdasta vettä."
http://parantamisesta.blogspot.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti