keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Tunteenomaisesta ideaalipainosta

Tunteenomainen ideaalipaino ei siis ole se, millaisen ulkonäön valitsisit, vaan se on kehon tunne, että millaisella kropalla olisit onnellinen ja koko ajan jaksavainen. Se on yleensä jonkin verran lihavampi kuin minkä itse arvioisit hyväksi itsellesi, kai siksi, että kroppa tuntuu arvioivan, milloin koko ajan voimat, vararavinto, riittäisi, ja sinä taas arviot, että milloin tavallisesti riittäisivät voimasi. Kropan valinta on siis mukavuudenhaluisempi versio omastasi tuntemustesi mukaisesta, ikään kuin kropan jaksamisen kannalta varmisteleva, kuitenkin juuri hyvinvointiin tähtäävä eikä ollenkaan hankalan lihavaan oloon.
Tunteenomainen ideaalipaino on siis suuresti ihmisestä riippuvainen ja voi vaihdella päivän hetkestä toiseen, esim. siksi, että saitko juuri aimo annoksen kylmää. Ideaalipaino noin arvioituna kertoo kehon senhetkisen arvion siitä, jos koko ajan eläisit suurin piirtein samoin, mutta jos menit sisälle lämmittelemään, etkä tarvinnutkaan suurta annosta ruokaa, niin minuutin tai muutaman kuluttua kehosi arvio ideaalipainostasi on paljon pienempi. Samoins seura vaikuttaa: korvaako se ruualla puutteet vai elämänviisaudella ja aidosti onnellisella tervehenkisellä elämänsisällöllä.
Eri ihmisille eri määrälihavuutta tuo sopivan kylläisen olon arkeen, ja se on kai kiinni siitä, paljonko ravinnonkulutus, energiantarve esim. minuutissa on yleensä. Lyhyemmällä aikavälillä vaihtelua on yleensä liikaa, jotta voisi arvioida kunnolla. Pidempi taas ei aina anna kuvaa siitä, miten energia kuluu, mihin ja mihin tapaa ihmienn elää ja kantaa päivän rasitukset, millainen hän on energiansaanniltaan, siis elinvoiman lähteiltään ja viisaudeltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti